Swarzwalder Kirsch Taart!
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers.
Wil je voor vaderdag iets lekkers maken? Probeer dan eens deze Swarzwalder Kirsch Taart. Het zal vast in de smaak vallen ;-)
Voor de biscuitbodem gebruik je het recept van de biscuitbodem op mijn blog. Ipv 180 gram bloem gebruik je 130 gram bloem en 50 gram cacaopoeder. Volg verder het recept. Op deze manier krijg je een chocoladebiscuit!
Laat de biscuitbodem afkoelen. Als je een vierkante biscuit bakt kun je hem een keer doorsnijden zodat je een stammetje krijgt. Zo kun je net als op mijn foto Swarzwalderkirsch stammetjes maken. Maar je kunt er natuurlijk ook een ronde of vierkante taart van maken.
Snijd de biscuitbodem 2 keer door. We gaan 'm namelijk 2 keer vullen. Gebruik weer dezelfde tip als bij de mokkataart. De bovenkant is het lelijkst, dus we draaien de taart om zodat we een mooie strakke bovenkant krijgen.
Bedruppel de 1ste laag met wat Kirsch. Dit is verkrijgbaar in kleine flesjes bij de slijter. 2 a 3 eetlepels is voldoende voor een hele taart. Bestrijk nu de laag met een laag slagroom. Duw royaal uitgelekte kersen (uit pot) in de laag slagroom. Bedek met een cake laag. Bestrijk ook deze laag met slagroom. Leg hierop weer een cakelaag. Bestrijk de hele taart met een dun laagje slagroom.
Rooster geschaafde amandelen in een pan en laat afkoelen. Gebruik deze voor de zijkant van je taart. Versier de bovenkant naar eigen inzicht.
Eet smakelijck!
Dat ziet er erg smakelijk uit :-) kun je de biscuitbodem ook in een ronde springvorm maken? En hoe snij je de bodem? Gewoon met een mes of heb jij er iets speciaals voor? Lijkt me lekker om deze volgende week te maken als we een dagje naar mijn ouders gaan. Kun je hem de avond van tevoren maken en dan in de koelkast bewaren ofzo?
Groetjes Jeanine
Zeker kun je hem in een ronde vorm maken! Dat maakt niet zoveel uit.
Ik snij de bodem met een taartzaag. Deze zijn te koop in taartdecoratiewinkels. Zo krijg je je taart perfect doormidden, maar een mes werkt ook, alleen heb je dan meer kans dat je scheef gaat.
Je kunt hem prima een dag van te voren maken, trekken de smaken goed in. Gewoon in de koelkast bewaren, inderdaad.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Wat zien de taarten van jou er mooi uit!
Kun je mij vertellen hoe je het amandelschaafsel zo netjes aan de zijkanten krijgt vastgemaakt?
en, hoe krijg je van die mooie chocoladekrullen?
h.gr,
Marose
De chocokrullen schaaf ik van een reep chocolade af!
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Wat werk je dat netjes af!
Kan zo bij de bakker vandaan komen!
groetjes Andrea
Groetjes, Williene
Bedankt!
groetjes Andrea