Slagroomtaart!
Slagroomtaart
Ingredienten voor een bakvorm van 20 centimeter*:
Voor één biscuit laag (deze bak je dus 3x, de ingrediënten heb je dus ook 3x nodig): 3 eieren, 30 gram (kokosbloesem)suiker of ander zoetmiddel naar keuze, 35 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Voor de vulling: 3-4 flinke eetlepels vruchtenjam naar keuze (zelfgemaakt of Fior di Frutta-jam), 500 milliliter biologische slagroom, 250 gram mascarpone, 6 eetlepels imkerhoning, optioneel 1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract
Voor de garnering: 100 gram amandelschaafsel, vers fruit naar keuze
Bereiding:
Begin met het bakken van de biscuits. Dit kan een dag van tevoren.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix hiervoor de eieren met de kokosbloesemsuiker zeer licht en luchtig. Dit duurt met een elektrische mixer minimaal 10 minuten. Dit is heel belangrijk, anders krijg je een veel lagere, compacte biscuit. Voeg de droge ingrediënten toe, meng goed door en giet het beslag in een, met bakpapier beklede vorm van 20 centimeter. Schuif in de oven en bak in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Afhankelijk hoe hoog je je taart wilt, bak je 2 of 3 biscuits, afzonderlijk van elkaar. Laat de biscuits goed afkoelen voor gebruik.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat helemaal afkoelen.
Klop de mascarpone luchtig met de honing en de vanille. Giet voorzichtig de slagroom erbij en klop door tot een stevige room.
Leg een biscuitlaag op een taartkarton of bord en bestrijk de onderste laag royaal met de vruchtenjam. Strijk een laag slagroom op de jam en dek deze af met de tweede plak biscuit. Bestrijk deze opnieuw met een laag room. Je kunt hier optioneel wat vers fruit over verdelen. Dek af met de laatste laag biscuit.
Smeer de zijkant en bovenkant van de taart af met slagroom, zodat er geen biscuit meer te zien is. Druk de afgekoelde amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart totdat de taart rondom bedekt is. Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de bovenkant van de slagroomtaart op met toeven room. Decoreer de taart met vers fruit.
*Voor een bakvorm van 24 centimeter vermenigvuldig je de ingrediënten met 1,5.
Fijn weekend!
Liefs, Williene