Romige Chocoladetaart!
Vandaag weer eens een heerlijk weekendrecept! Ik bak lang niet meer voor elk weekend iets lekkers, de kinderen worden groter en bakken ook regelmatig iets waardoor ik het zelf niet meer nodig vindt. Of we bakken iets wat niet zo verantwoord is. Dat komt ook hier regelmatig voor. Zeker voor het weekend. Dus denk niet dat het bij mij allemaal verantwoord en gezond is :-)
Voor dit weekend hebben we echter een héérlijke chocoladetaart voor Valentijn. Normaal koop ik nooit aardbeien in de winter, maar voor dit weekend maak ik een uitzondering. Bij Esmée kan deze dag dus niet meer stuk, want die is DOL op aardbeien. En zie je dat leuke hartje, op die aardbei vooraan? :-)
Wees niet te bang voor de avocado in de vulling, die proef je totaal niet terug en maakt het zo lekker romig!
Fijn weekend!
Romige Chocoladetaart - Valentijnsdag
Ingredienten voor een lage taart van 22 cm doorsnede:
Voor de bodem: 100 gram amandelmeel, 75 gram (glutenvrij) meel, 100 gram roomboter (of gebruik kokosolie), 50 gram kokosbloesemsuiker, 25 gram cacaopoeder, snufje Keltisch zout
Voor de vulling: 200 gram pure chocolade, 200 milliliter room(plantaardig of slagroom), ½ theelepel vanillepoeder, 1 avocado
Voor de opmaak: bijvoorbeeld vers fruit, chocolade, cacaopoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de boter met de kokosbloesem romig. Voeg het meel, cacaopoeder en zout toe. Meng tot een deeg. Vet een vorm goed in en verdeel het deeg over de bodem van de vorm. Maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter.
Bak de bodem in de voorverwarmde oven in zo’n 20-25 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.
Hak de chocolade fijn. Verwarm de room op laag vuur tot het kookt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat smelten in de room. Voeg het vanillepoeder en het vruchtvlees van de avocado toe en pureer met een staafmixer tot een romige vulling. Schenk de vulling op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart weg in de koeling en laat minimaal 3-4 uur opstijven.
Decoreer de taart naar wens met vers (rood) fruit, cacaopoeder, chocoladekrullen of andere decoratie.
Geniet ervan!
Liefs, Williene