Bosbes-Kokosmuffins!
Vandaag een lekker, gemakkelijk recept voor het komende, lange weekend! Het is zó gemaakt, glutenvrij, eventueel zuivelvrij en suikervrij, dus iedereen kan er van mee genieten!
Kokosmeel bevat ontzettend veel vezels (het hoogste percentage van alle meelsoorten) en zorgt daarom voor een vlotte stoelgang, verder bevat het veel mineralen, gezonde vetten en eiwitten. Kokosmeel is dus een hele goede vervanger van gewoon meel en het is ook nog eens glutenvrij! Je kunt het echter niet zomaar 1 op 1 vervangen want het neemt veel vocht op. Het is dus altijd een beetje uitproberen.
Bosbes-kokosmuffins! Glutenvrij - zuivelvrij - suikervrij
Ingredienten voor ongeveer 10 stuks:
60 gram kokosmeel, 60 gram kokosrasp, 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder, 6 eieren, 90 gram biologische honing, snufje zout, 80 gram gesmolten kokosolie of roomboter, vanillemerg van een half vanillestokje, 200 gram blauwe bessen.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de eieren met de honing luchtig. Voeg het kokosmeel, kokosrasp, zout, bakpoeder en vanillemerg toe. Smelt de boter of olie op laag vuur en voeg voorzichtig toe aan het beslag. Meng met de blauwe bessen en schep het beslag in cupcakevormpjes in een muffinpan. Bak de muffins gaar in 25-30 minuten. Prik even met een saté-prikker om te testen of de cake-jes gaar zijn!
Eet smakelijck en fijne Pinksterdagen!
Liefs, Williene