Biologische pastinaaksoep!
Biologische pastinaaksoep
Soms hebben mensen een succesrecept wat ze graag willen delen. Dit kwam een tijdje geleden ter sprake in de Facebookgroep.
Heb je ook een lekker recept? Dan kun je deze inzenden via info@smakelijck.nl. Let op: Het moet een origineel recept zijn, van jezelf. Het recept dient ingezonden te worden, liefst met foto (ook deze moet zelf genomen zijn). De recepten moeten E-nummervrij zijn en vrij van geraffineerde suikers.
Biologische pastinaaksoep
Ingredienten voor 4 personen:
500 gr grof gesneden pastinaken (geschild), 2 fijngesneden sjalotten (of 2 uien), 1 volle eetlepel Ghee, 1 liter groentenbouillon (mogelijk iets meer nodig ivm dikte van de soep), optioneel100 milliliter witte wijn bij doen, 200 milliliter slagroom (haverroom voor een lactosevrije variant), 1 theelepel zout, snufje peper, snufje gemalen nootmuskaat, 1-2 eetlepels citroensap, garnering: fijngehakte peterselie + eventueel fijngehakte geroosterde hazelnoten
Bereiding:
Fruit de sjalotjes in de ghee. Doe de pastinaak erbij en fruit deze even kort aan. Giet de bouillon (en eventueel de wijn) erbij en laat ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep. Voeg de slagroom en de kruiden toe en kook nog even kort door. Roer de citroensap door de soep en garneer met peterselie en eventueel met de gehakte hazelnoten.
Geniet ervan!
* Bovenstaand recept en foto is ingestuurd door Mandy. *
Fijne dag!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!