Pompoenmuffins met pumpkin spices
Deze heerlijke muffins zijn heerlijk voedend. Je kunt de kokosbloesem achterwege laten en zoeten met een paar dadels, dan zijn de muffins ook heerlijk als ontbijt. Geen pompoen? Gebruik dan zoete aardappel of geraspte wortels.
Pompoenmuffins
Ingredienten voor 10 muffins:
150 gram pompoen in blokjes, 1 grote appel, 30 gram roomboter, 60 gram speltmeel of boekweitmeel*, 40 gram amandelmeel, 40 gram noten, 2 eieren, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, ½ theelepel vanillepoeder, 2 theelepels pumpkin spices, 30 gram kokosbloesemsuiker of 1-2 dadels
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Kook de pompoen gaar, giet af en prak fijn samen met de boter. Snijd de appel in blokjes en hak de noten grof. Klop de eieren luchtig met de kokosbloesemsuiker en voeg het meel, bakpoeder en kruiden toe. Meng het beslag met de geprakte pompoen, blokjes appel, noten en specerijen.
Verdeel muffinvormpjes over een muffinpan en verdeel het beslag. Schuif in de oven en bak de muffins in 25-30 minuten gaar.
*gebruik boekweitmeel of glutenvrij havermeel als het glutenvrij moet zijn.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene