Zalm met kruidenkorst!
In de supermarkt verkopen ze op de diepvriesafdeling allerlei vissoorten met kruidenkorsten. Om dit thuis zelf na te maken heb je niet eens veel tijd en ingredienten nodig.
Meng wat paneermeel (biologische of zelfgemaakt: uitgedroogd brood tot kruimels gemalen), geraspte kaas, 1 a 2 eetlepels pesto. De hoeveelheden komen niet heel precies, het is een beetje wat je zelf lekker vindt.
Leg een stuk vis (bijv. zalm of witvis) in een ovenschaal, smeer in met wat olijfolie en bedek de bovenkant van de vis met het paneermeelmengsel. Verdeel er wat klontjes boter over en zet het 15 a 20 minuten in de oven (200graden) tot de vis gaar en de korst knapperig is.
Nu hoor ik vaker dat je geen vis i.c.m nitraatrijke groenten moet eten zoals spinazie en sla,omdat er schadelijke stoffen door ontstaan.
Weet jij hier iets van?
Nog effe en je kunt niets meer eten haha
groet,
Ange
Ja dat klopt. Dat wordt inderdaad verteld. Vroeger mocht je geen eieren eten bij de spinazie, maar dat is achterhaald, nu mag je geen vis eten ;-) Ik moet zeggen dat ik er niet echt rekening mee hou, maar in combinatie eten doe ik ook vrijwel niet. Alleen in salades nog wel eens. En een broodje zalm met sla vind ik ook erg lekker ;-)
Als ik even google denk ik dat je het beter zoveel mogelijk kunt vermijden.
Succes!
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
Omdat ik geen pesto in huis had heb ik maar gekozen voor provencaals kruiden en afgewerkt met kruidenboter i.p.v. gewone boter, super ! Hier kun je echt alle kanten mee op.
Groetjes, Williene
Wij hebben het vanavond op en het was heerlijk!
En ook zo klaar!
Hartelijke groeten,
An
Groetjes Williene
Succes ermee!